Nakon intenzivne godine rada, s ponosom mogu objaviti završetak Pravosudne akademije. Tijekom proteklih dvanaest mjeseci predavala sam angažiranim državnim odvjetnicima iz svih dijelova Hrvatske, s ciljem uklanjanja  oblaka predrasuda, stereotipa, diskriminacije i stresa iz njihove svakodnevne prakse.

Edukaciju je uspješno završilo oko 200 državnih odvjetnika, kao i isti broj sudaca, stvarajući snažnu mrežu stručnjaka spremnih nositi se s izazovima pravosudnog sustava.

Tijekom procesa edukacije koristila sam materijale koje smo izradile zajedno s kolegicama, stvarajući tako prilagođeni pristup i kontekst za naše polaznike. Dodatnu vrijednost donijele su i Points of You asocijativne karte, koje su se pokazale iznimno korisnima u poticanju dubljeg razumijevanja i empatije među sudionicima.

Ponosna sam na pozitivne povratne informacije koje smo primale nakon svake edukacije. Svi smo zajedno uložili trud u stvaranje prostora gdje se otvoreno raspravlja, uči i raste. Vjerujem da će ova akademija ostaviti trajan pečat na pravosudnu zajednicu, potičući pozitivne promjene i unapređujući pristup pravdi u našoj zemlji.