Sudjelovanje na EXPO 2022 – konferenciji Žensko preduzetništvo u Beogradu

 

Ivana Radić i Veronika Mudri Šestan, na poziv predsjednice Udruženja poslovnih žena Srbije, dr. Sanje Popović Pantić,  sudjelovale su na EXPO 2022. i konferenciji Žensko preduzetništvo – povežite se za pokretanje i unapređenje svog biznisa koja se održala 6.listopada 2022. u Privrednoj komori Srbije, u ime Međunarodne mreže poslovnih žena.

Organizatori ove konferencije su Vlada Republike Srbije, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije i UN women.

Nakon uvodnih govora na panelu Transformacija biznisa u cilju rasta sudjelovala je predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena, Ivana Radić koja je rekla: ” Ženski biznisi, kao i svi biznisi, prolaze kroz fazu promjena što zbog utjecaja Covid 19 što zbog ubrzane digitalizacije. Svako poduzeće, odnosno svatko tko vodi poduzeće mora razmisliti što može poduzeti. U svojoj knjizi Liderstvo u globalnom kaosu sam navela primjere tvrtki koje su nestale jer se nisu prilagođavale, ali i tvrtke poput Kodaka koje su razumjele što se događa i da bez digitalne fotografije neće biti moguće opstati. Oni su se prilagodili.

Uber, AirBnb i mnoge druge su stvorile disrupciju na tržištu svojim drugačijim poslovnim modelima i tako promijenili odnose. Svaka od nas mora promisliti što može učiniti dok ne bude prekasno.”

Foto: privatna arhiva