Organizirala sam i medijski obradila konferenciju “Ženska strana biznisa” u ime udruge Međunarodna mreža poslovnih žena, u suradnji s Razvojnom agencijom grada Velika Gorica i Centrom za kulturu dijaloga. Konferencija je imala izuzetno pozitivan medijski odaziv jer je tema uvijek aktualna.

Aleksandra Carvalho, direktorica tvrtke Mereor d.o.o., istaknula je važnost umrežavanja u poslovanju, posebno za poduzetnice. Prvi panel razmatrao je iskorake na međunarodna tržišta, s fokusom na integraciju stranaca u radnu snagu.

Mateja Kalisar iz Razvojne agencije grada Velika Gorica (VE-GO-RA) opisala je podršku koju pružaju poduzetnicima u početnim fazama poslovanja. Nejra Kadić Meškić iz Centra za kulturu dijaloga govorila je o projektu integracije migranata u hrvatsko društvo.

Fatemeh Reihani, vlasnica frizerskog salona u Zagrebu, podijelila je svoje iskustvo kao strankinja u Hrvatskoj. Panelistice su istaknule prednosti multikulturalnih timova.

Sandra Šćurović, psihologinja, održala je predavanje o pobijanju straha u poduzetništvu. Drugi panel raspravljao je o stresu i njegovom utjecaju na zdravlje, s naglaskom na važnosti odnosa između pacijenta i liječnika.

Zaključak konferencije naglašava važnost slušanja vlastitog tijela i prevencije bolesti. Sudionici su se nakon konferencije družili uz hranu i piće, imali priliku upoznati se s proizvodima članica te su dobili prigodne poklone.

Foto: Međunarodna mreža poslovnih žena