Radićeva održala edukaciju pod nazivom  „Utjecaj društvenih mreža na poslovanje“, u petak 27.12.2019. godine  u velikoj sali Privredne komore Republike Srpske.

U današnje vrijeme sve se digitalizira, a tako i Vaše poslovanje. Ukoliko ne budete išli u korak s digitalizacijom, Vaša prodaja i profitabilnost neće dostići razinu koji priželjkujete.

 

Na jednodnevnoj edukaciji Ivana Radić je objasnila polaznicima:

  • Kako se predstaviti na društvenim mrežama
  • Kako Vam društvene mreže mogu pomoći u prodaji
  • Na što trebate pripaziti kako ne bi poslali pogrešnu poruku
  • Koje alate trebate koristiti da bi poboljšali vidljivost svoje firme i poslovanja
  • Koja pravila vrijede za pojedne digitalne kanale

Radionicu je organizirala Privredna komora RS u okviru projekta „Podršku preduzetništva žena Republike Srpske“ kojeg provodi Komorski sistem Republike Srpske. Davatelj granta za realizaciju projekta je „EDA – Agencija za razvoj preduzeća“ iz sredstava SIEM, a u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za MSP u BiH – SBA BiH“ koji financira Sida putem Ambasade Švedske u BiH.

Cilj projekta je unapređenje mjera za podršku razvoju poduzetništva žena u Srpskoj, jačanje uloge savjeta za žensko preduzetništvo u Komorskom sistemu, unapređenje svijesti poduzetnica o prednostima učešća u radu savjeta i učešća u aktivnostima koje organizuju savjeti, te osiguranje kontinuirane podrške za povećanje konkurentnosti i umrežavanje žena na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

Photo:vlastita arhiva