Održala sam predavanje i vodila skup „Sajam zanimanja“ u organizaciji VEGORE

 

U sklopu EU projekta Poduzetnički info dana 10. veljače 2022. godine održan je skup na temu „Sajam zanimanja“ u organizaciji Razvojne  agencije grada Velike Gorice.

Ideja skupa bila je predstavljanje strukovnih zanimanja od interesa za poduzetništvo učenicima osmih razreda osnovnih škola. Kako učenici osmih razreda do lipnja trebaju odlučiti koju srednju školu žele upisati i čime se u životu žele baviti, ovim skupom nastojalo se motivirati učenike da upišu strukovno zanimanje i danas-sutra krenu u poduzetničke vode.

Za učenike osnovne škole održala sam kratko predavanje o poduzetništvu i važnosti odabiranja zanimanja koja ih zanimaju a nako toga sam vodila skup gdje su se predstavile srednje škole i poduzetnici:

  1. Medved metali d.o.o. – Anita Vidović Medved
  2. ITD-tim d.o.o. –Andrija  Vrpoljac
  3. Beauty Centar Jasminka – Jasmika Plepelić

Učenicima Osnovne škole Eugena Kumičića se tako predstavila Srednja strukovna škola Velika Gorica te su im prezentirana sva zanimanja koja je moguće pohađati u njihovoj školi. Učenici su pokazali interes za određena zanimanja kao što su vodoinstalater, tesar i automehatroničar, dok dio učenika još uvijek razmišlja o budućem zanimanju.

Zrakoplovna škola Rudolfa Perešina predstavila je svoja tri obrazovna profila – zrakoplovni prometnik, zrakoplovni tehničar IRE (instrumenti, radio i elektrooprema) i zrakoplovni tehničar ZIM (zrakoplov i motor). Iz Zrakoplovne škole nadaju se da će ove godine moći održati dane otvorenih vrata u svojoj školi, što ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Osim što su se učenici upoznali sa zanimanjima koje je moguće upisati na području Velike Gorice, učenicima su se predstavili i lokalni poduzetnici koji su im pobliže objasnili svoj način poslovanja i koji profil zaposlenika zapošljavaju te koji im nedostaje. Svojim predstavljanjem i iskustvom pokušali su ohrabriti učenike pri odabiru budućeg zanimanja.

Za ovim skupom iskazan je interes i od strane učenika, škola i velikogoričkih poduzetnika za održavanje ovakvih događanja i povezivanja.

Foto:vlastita arhiva