Odaberite najbolje projekte za Vas

Onima koji počinju svoj biznis možda će biti nevjerojatan cijeli ovaj članak jer kad krećemo sa svojim poslom tražimo razne prilike, a njih često baš i nema u izobilju. Kako odabrati najbolje projekte za Vas je tema ovoga članka.

Vjerojatno u svojim poduzetničkim počecima radite, hvatate se za sve što vam netko kaže ili obeća i često ostajete razočarani. Puno se u počecima ne događa onako kako ste priželjkivali. Ono što trebate znati je da je sve to izoštravanje našeg fokusa i naših vještina.

Svi mi prodajemo ono što znamo nekad na bolji ,a nekad na lošiji način. U svakom trenutku budite svjesni da vas sve to ipak nekuda vodi i da sve te propuštene prilike kako ste ih okarakterizirali imaju neku svrhu. Iz svih iskustava treba pronaći nešto što trebate bolje, strastvenije ili drugačije napraviti, jer to upravo tome služi.

 

Svaki prodavač zna da mora obaviti puno susreta ili razgovora dok ne zatvori prodaju. Pokušajte tako razmišljati, da je sve jedan proces u kojem rastete, učite i postajete još bolji u onome što radite.

U nekom trenutku će se dogoditi točka preokreta i imat ćete puno ponuda i ljudi koji će htjeti surađivati s vama. No, ni to nije savršeni scenarij jer jednostavno nećete imati ili dovoljno vremena ili dovoljno resursa.

Fokusiranje na ono što su vam prioriteti bi mogao biti malo teži zadatak posebno ako u svemu vidite priliku. Ukoliko se ne fokusirate stavljate na kocku svoj učinak jer ne možete raditi sve, svakome i to cijelo vrijeme.

Neki projekti vam se mogu činiti simpatičnima i s puno potencijala, ali realno, kada sve stavite na papir omjer uloženog i dobivenog nije zadovoljavajući.Drugi projekti s druge strane možda nisu tako primamljivi, ali će vam osigurati financijsku ili neku drugu sigurnost kako bi se u budućnosti bavili nečim drugim.

Što je tu za mene?

Pokušajte promatrati većinu projekata sa stajališta Što je tu za mene? kako biste izbjegli gubljenje vremena na projektima i poslovima koji vam neće donijeti niti zadovoljstvo niti će Vam biti financijski isplativi.

Prednost žena u ovom slučaju je intuicija (posebno ako je dobro razvijena) jer nam to „nešto“ govori iz nekog neobjašnjivog izvora da nešto trebamo ili ne trebamo raditi.

No, bez obzira na intuiciju treba biti realan u pogledu onoga što mi nudimo, svog angažmana i svojih vještina i onoga što će biti rezultat takvog djelovanja. Bilo kakva sumnja u isplativost projekta ili posla u koji se upuštate treba dobiti odgovor i biti razriješena. U suprotnom se nećete dobro osjećati radeći nešto u što niste potpuno sigurni.

 

 

Neke stvari radimo „iz ljubavi“ i ne očekujemo nikakvu nagradu za njih, bilo da se radi o tome da nekom pomažete da bude uspješniji ili jednostavno dajete da biste nekoga učinili sretnijima.  To je dobro jer i u takvim projektima dobivate, ali u nekom drugom obliku.

Budite realni i sve stavite na papir.

Ono što trebate sami sa sobom riješiti je uspostaviti dobar omjer isplativosti projekta i osobnog zadovoljstva, Budite usmjereni na dugoročan cilj koji želite ostvariti.

Savjet je da budete realni i da sve stavite na papir, da pokušate isključiti emocije osim u projektima koje radite „iz ljubavi“ . Slušajte unutarnji glas jer nam on često sugerira rješenje.

Photo:Pexels.com