Points of you – inovativni alati i trenizni za osobni i timski profesionalni rast i razvoj.

Points of you alati pomažu klijentima da dobiju nove uvide i prošire svoju perspektivu, izazovu svoja uvjerenja i omoguće bolju suradnju između članova tima, horizontalno i vertikalno.

Svaka stvar ili predmet koji vidimo, svaka sitnica u životu ima bezbroj perspektiva, a pravi je izazov gledati na stvari iz nove perspektive, one koja nam nije bila u vidokrugu.

Promjena gotovo uvijek počinje kada smo otvoreni i spremni iskoristiti priliku i sagledati situacije s druge strane.

Kamen temeljac metode Points of You® je interakcija između desne polutke mozga, intuitivne i emocionalne, i lijeve polutke mozga, usredotočene na logiku i analizu.  Kada istovremeno gledamo fotografije i riječ dolazi do interakcije obje polutke. Fotografija potiče našu desnu, kreativnu polutku mozga, dok riječ aktivira lijevu, analitičku polutku.

Istodobna stimulacija dviju moždanih hemisfera stvara borbu između emocionalne i racionalne, na trenutak „skraćuje“ budne obrambene mehanizme našeg uma. Ova “namjerna zbrka” uma daje kratki predah od naše unaprijed stvorene ideje o tome kako bi stvari trebale biti te omogućuje našem umu prostor za novu perspektivu.

Moje radionice se temelje na asocijativnim vezama fotografije, teme i izazova koje smo odabrali.

Korištenjem fotografija i riječi ulazimo u vizualni proces te stimuliramo cijeli naš racionalni i emocionalni sustav. Na taj načim namjerno ostavljamo dovoljno širok prostor za osobnu interpretaciju i osobni međuprostor.Ova unutarnja promjena stvara novu sliku, temeljenu na emocijama i uvidima koji su potpuno novi za naš um i naše srce.

Metoda je dizajnirana poput sinusnog vala. U početnoj točki široko smo otvoreni i izloženi mnogim gledištima vezanima s našom odabranom temom: odnosi, roditeljstvo, karijera, zdravlje ili bilo koji drugi problem.

Nakon što proširimo svoja gledišta, vrijeme je da se usredotočimo, a to znači da moramo biti precizni i odabrati najvažniji uvid vezan uz naš problem.

U zadnjoj fazi se fokusiramo na odabir najznačajnijeg uvida za naš konkretni problem te ga pretvaramo u akcijske planove kako bismo postigli svoj cilj.

Ovim alatom mogu se provoditi individualni i grupni treninzi koji služe da upoznate unutarnje porive i najvažnije uvide o sebi i drugima, riješite poslovne dileme, zdravstvene i osobne probleme, dobijete nove uvide u osobne i profesionalne odnose, vaše potencijale i mogućnosti.

PRIJAVI SE