Ostvarite odnose povjerenja!

Novi ste na tržištu i niste sigurni koje alate možete koristiti kao biste povećali svoju vidljivost, bili prepoznatljivi među klijentima i kupcima, stvorili pozitivan imidž unutar i izvan organizacije ili jednostavno postigli da drugi pričaju o vama?

Komunikacija unutar tvrtke nije adekvatno razvijena, broj zaposlenika raste, ali i fluktuacija zaposlenika je velika. Jasno vam je da nešto morate poduzeti kako bi svoje zaposlenike informirali, inspirirali i stvorili ozračje povjerenje.

Ako su ovo neki od scenarija u kojima se nalazite trebaju vam Odnosi s javnostima!

Odnosi s javnostima  će omogućiti da vaš brand i ono što radite bude prepoznatljivo vašim klijentima i kupcima. Pažljivom, kvalitetno osmišljenom i planiranom internom i eksternom komunikacijom poslat ćete efikasnu poruku svojoj ciljanoj skupini od vaših klijenata i dobavljača, vaših zaposlenika, partnera i investitora, do tržišta na kojem želite biti prisutni.

„Oglašavanje će reći da ste dobri, a odnosi s javnošću će pomoći da drugi pričaju koliko ste dobri.“ 

– Jean Luise Gasse

Važan dio odnosa s javnošću su interna komunikacija i eksterna komunikacija.

Interna komunikacija stvara odnose s vašim zaposlenicima, informira ih o svim važnim poslovnim situacijama i događajima unutar kompanije. Interna komunikacija sa zaposlenicima stvorit će bolje ozračje za vaše zaposlenike, povećat će povjerenje i osjećaj zajedništva, omogućit će veću povezanost vaših zaposlenika i razumijevanje vizije i misije kompanije. Samo informiran i zadovoljan zaposlenik je efikasan, predan i fokusiran.

Internom komunikacijom izbjeći ćete „šumove“ u komunikaciji, informirat ćete svoje zaposlene, dat ćete im jasan smjer i svrhu te pomoći stvaranju sjajne kompanije.

Eksterna komunikacija se odnosi na vaše dobavljače, klijente, partnere, državne institucije, financijsku javnost i medije. Mediji su jako  važan dionik u stvaranju imidža kompanije. Odnosi s javnostima pomoći će vam da vaše poruke pojedinim javnostima budu efikasne, razumljive, da stvorite povjerenje s različitim dionicima, a time i pozitivan imidž u javnosti.

U zadnjih 12 godina rada u odnosima s javnošću izbrusila sam svoje znanje i snalažljivost te danas vodim klijente kojima pomažem da izgrade svoj imidž i da pošalju poruke o svojoj tvrtki, proizvodima i uslugama pravim kanalima na prave adrese. Najčešće radim s tvrtkama koje su nove na tržištu i kojima treba netko tko zna kako ih pozicionirati i stvoriti nove kanale komunikacije te s tvrtkama kojima je potrebna efikasnija komunikacija unutar tvrtke.

Obratite mi se s povjerenjem za usluge u odnosima s javnostima i zajednički ćemo spojiti Vašu ponudu i poslovanje s mojim znanjem i iskustvom i dobiti najbolji način komunikacije prema vanjskim dionicima i zaposlenicima. Vjerujem da zajedno možemo napraviti sjajne stvari.

Ja sam tu za Vas!

PR USLUGE

Ivana Radić - Odnosi s javnošću

Odnosi s medijima od velike su važnosti za pozicioniranje vašeg branda. Kvalitetno osmišljenim sadržajem te pravim pristupom  u kratkom periodu možemo osnažiti vaš brand te zadobiti naklonost javnosti prema vašoj tvrtki, proizvodima i uslugama. Pošaljite mi upit još danas i saznajte što sve mogu učiniti za vas.

Potreban vam je netko tko će vam organizirati i/ili  voditi: konferenciju, okrugli stol, poslovne proslave, obljetnice, otvaranje novih poslovnih prostora, panel diskusiju, press konferenciju ili slično? Čak i ako samo imate ideju, tu sam da Vam ju pomognem realizirati. Računajte na punu podršku!

Dijeljenjem korisnih informacija iz područja vaše ekspertize privući ćete ljude zainteresirane upravo za to čime se bavite. Kvalitetan sadržaj može naglasiti vašu relevantnost u odabranoj branši, a redovne objave vaše čitatelje pretvoriti u vaše promotore i kupce.  No tko uz sve ostalo ima vremena pisati još i članke svaki tjedan? Stručnjaci poput mene, kojima je to svakodnevni posao. U svojoj karijeri napisala sam brojne članke za blogove te online i tiskane medije poput Lidera, Poslovni.hr i druge, a koautorica sam i dvaju knjiga. Upoznajte me s vašom ponudom, ostalo je na meni.

Dobar slogan ispričat će cijelu vašu priču u jednoj kratkoj rečenici. Upravo zato potrebno je da bude relevantan u odnosu na vaše poslovanje, da bude drugačiji, zabavan, da lako ‘uđe u uho i zadrži se tamo’ te da na pametan način komunicira srž vašeg poslovanja. No reći sve u tako malo riječi i nije baš lak posao, zar ne? Ne brinite, tu sam za vas! Kontaktirajte me još danas za vaš odličan novi slogan.